Bouw

Opleidingstraject Bouwblokken

Zijn één of meerdere van deze stellingen op jou van toepassing?

 • Ik ben een échte Doe-het-zelver!
 • Ik had eigenlijk voor de bouw moeten kiezen!
 • Een bouwplaats trekt altijd mijn aandacht!
 • Ik help vrienden en familie graag met klussen!
 • Als ik ooit de kans krijg, ga ik in de bouw aan de slag!

DAN IS DIT DE KANS OM JOUW DROOM NA TE JAGEN!

Seesing Flex heeft namelijk – in samenwerking met meerdere Achterhoekse bouwondernemingen, Bouwmensen en onze opleidingstak Evolon – het opleidingstraject ‘BOUWBLOKKEN’ ontwikkeld. In relatief korte tijd leiden we jou op voor een specialisme in de bouw.

Stappenplan opleidingstraject ‘BOUWBLOKKEN’?

1. Heb jij interesse in dit opleidingstraject? Meld je aan bij de sector bouw van Seesing Flex.

2. Na een intakegesprek met Seesing Flex en Evolon wordt bepaald of je, qua persoonlijke eigenschappen en vaardigheden, over de ‘BENODIGDE FUNDERING’ voor de bouw beschikt.

3. Is deze fundering in basis aanwezig, dan start je in een roulatiesysteem waarbij Seesing Flex jou, voor de duur van 4 weken, bij de eerste bouwonderneming plaatst. Voor de gewerkte uren ontvang je een goed salaris conform de bouw cao.

4. Tegelijkertijd start je met de vereiste basiscursussen van OPLEIDINGSSTAP 1, die door Seesing Flex worden betaald.

5. Je krijgt een vaste begeleider bij de bouwonderneming die wekelijks de voortgang met jou evalueert en deze bevindingen ook aan Seesing Flex terugkoppelt.

6. Na 4 weken plaatst Seesing Flex jou, opnieuw voor de duur van vier weken, bij de tweede bouwonderneming. Ook hier wordt er wekelijks met jou geëvalueerd en krijg je jouw werkuren goed betaald.

7. Na wederom 4 weken plaatst Seesing Flex jou bij de derde en laatste bouwonderneming van het roulatiesysteem. Hier vinden opnieuw wekelijkse evaluaties plaats met jouw begeleider.

8. Gedurende het roulatietraject houdt Seesing Flex uiteraard ook regelmatig contact met jou. Bovendien gaan we voor het einde van het traject met jou in gesprek om te achterhalen wat jij wilt en welke bouwonderneming het beste bij jou past.

9. Is er een match van beide kanten, dan plaatsen we jou definitief bij deze bouwonderneming en start je ook met OPLEIDINGSSTAP 2; Basis materieel- en materiaalkennis, plus één of twee specialisaties die passen bij jouw werkzaamheden. Seesing Flex betaalt en regelt deze opleidingsstap voor jou in overleg met Evolon.

10. Vanaf dat moment werk je nog 1300 uur via Seesing Flex, waarna de bouwonderneming zelf een dienstverband met jou aan kan gaan.

Voordelen van werken in de bouw

Werken in de bouw heeft vele voordelen. Naast het feit dat je met je eigen handen, in teamverband prachtige bouwwerken maakt, ga je aan de slag tegen zeer goede arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • een startsalaris conform functiegroep A van € 14,97 bruto per uur;
 • 20 wettelijke en 5 bovenwettelijke vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
 • 20 roostervrije/ADV-dagen per jaar op fulltime basis;
 • doorbetaling van de reisuren vanaf 1 uur; € 0,32 per kilometer reiskosten vergoeding, indien je meer dan 7,5 kilometer enkele reis met eigen vervoer rijdt;
 • vergoeding gereedschaps- en kledinggeld, of gereedschap en kleding van de opdrachtgever;
 • werkschoenen, bouwhelm, oorkappen, veiligheidsbril, werkhandschoenen, stofmasker en veiligheidshesje van Seesing Flex;
 • een loonsverhoging naar functiegroep B van € 15,84, na het succesvol afronden van 2 cursussen uit opleidingsstap 2.

* CAO wijzigingen voorbehouden.

Meer informatie?

Wil je aan de slag in deze mooie sector die volop in beweging is, over een zeer goede cao beschikt met uitstekende salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden en waarin je voldoende mogelijkheden krijgt om door te groeien? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinatoren Ineke Eskes0314 – 343877 of Milou Haarlink: 0544 -35 37 39, of laat je gegevens achter via het contactformulier onderaan deze pagina! Zij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor jou te bespreken. Je kan ook een appje sturen naar 06 – 86 82 07 76.

Omscholen