Verder in Techniek

Verder in Techniek

De metaalbranche heeft grote behoefte aan gespecialiseerde vakmensen. Wil jij je laten omscholen of denk je aan een baan in de metaalindustrie? Dan is Verder in Techniek wellicht wat voor jou. Hiermee zet je de eerste stap naar een nieuwe toekomst met perspectief! Met een certificaat van Verder in Techniek heb je gegarandeerd een baan met mogelijkheden!

Verder in Techniek biedt perspectief

De vraag naar technisch geschoold personeel zoals lassers (mig, mag en tig) en CNC verspaners/operators groeit dagelijks, terwijl het aanbod van geschikte kandidaten steeds verder afneemt. Het doel van ‘Verder in Techniek’ is het behoud en versterken van technisch vakmanschap. Dat gebeurt aan de hand van een op maat gemaakt opleidingstraject, bedoeld voor gemotiveerde mensen tussen de 25 en 55 jaar die beschikken over functionele gedragscompetenties. Binnen acht weken wordt je opgeleid of omgeschoold tot een gekwalificeerde CNC operator op MBO niveau 2+. Daarmee ben je een vakbekwaam specialist met baangarantie in de metaaltechniek.

CNC operator: Een mooi vak met toekomst

Als CNC operator werk je met geavanceerde computergestuurde machines. Met verschillende gereedschappen en technieken krijgt het metalen product haar vorm. Jij bent verantwoordelijk voor het ingeven van de juiste parameters, het plaatsen van het metaal, het selecteren van de juiste gereedschappen, het bepalen van de optimale snelheid en het bewaken van het proces. Een mooi vak. En een vak mét baangarantie. Want verspaners zijn broodnodig!

Klaar voor een baan in acht weken

De gebruikte opleidingsmethode is uniek en revolutionair in de wereld van CNC opleidingen. Door de intensiteit van de acht weken durende opleiding kom je snel tot de kern van het vak: productief economisch verspanen. Je krijgt les van gedreven docenten; vakmensen met vele jaren ervaring in de metaalindustrie. Van hen leer je hoe je machines kunt programmeren en besturen. Bovendien zijn het materiaal en de machines waarmee wordt gewerkt state of the art. Vervolgens ga je acht weken op stage bij één van de bedrijven waarmee we samenwerken. Als je deze praktijkopleiding met goed gevolg hebt doorlopen, dan ontvang je een certificaat. Je verdient dan ook je eerste halfjaarcontract bij een leuk bedrijf in jouw regio.

Iets voor jou?

Is Verder in Techniek iets voor jou of wil je meer informatie over dit traject? Neem dan contact op met Northy Wiggers.